Code 95

Code 95 bij Goossens opleidingen 

Door de veranderde eisen van het CBR ziet Goossens-opleidingen af van opleiding code 95.

Alleen incompany is deze cursus nog mogelijk om deze aan te bieden.

Nascholing:
Iedere beroepschauffeur is verplicht te voldoen aan de CCV bijscholing van 35 uren. Deze 35 uren moeten behaald worden binnen vijf jaar. Een Basis BHV/herhaling bHV cursus is ook geldig voor de verplichte CCV nascholing. Volg een BHV cursus met CCV (code 95) om te voldoen aan de verplichte CCV nascholing voor chauffeurs

 Voor iedereen die beroepschauffeur wil blijven:
Vanaf 10 september 2016 is iedere chauffeur die beroepsmatig vervoer wil verrichten in Nederland en de E.U. verplicht zijn Code95 te hebben bijgeschreven op zijn/ haar Rijbewijs. Alleen dan mag u namelijk beroepsmatig vervoer verrichten. Heeft u de code 95 reeds laten bijschrijven op het rijbewijs? Dan dient u deze te onderhouden door het opnieuw volgen van cursussen. Met andere woorden u dient opnieuw 35 punten te behalen! U bent dan nu echter bezig voor een nieuwe periode van 5 jaar nadat uw huidige code 95 verloopt. U vindt de vermelding van de code 95 achterop het rijbewijs met daarbij ook uw huidige eind datum van de code 95. 

Waarom geen BHV meer:

De doelstellingen van Code 95 zijn gericht op de werkzaamheden die de bus- en vrachtautochauffeurs in- en rondom hun voertuig uitvoeren. Deze staan in de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid bestuurders. De Nascholing voor Code 95 moet toepasbaar zijn voor de beroepschauffeur en de communicatie erover gericht op deze doelgroep.

Bedrijfshulpverlening richt zich op de thema's brand, ontruiming van (kantoor)panden en het verlenen van basale eerswte hulp. Zowel de doelstelling, inhoud als de doelgroep is andewrs. De doelstelling van de BHV sluit onvoldoende aan bij de code 95 en telt niet mee als nascholingscursus.